Ei varastossa
SKU
978-952-94-0281-6

Perintö: Helsinki-graffitia vuosilta 1992-2017

36,00 €

Uusintapainos loppuunmyydystä kirjasta!

Neljännesvuosisata Helsinki-graffitia maalarien näkökulmasta. Perintö: Helsinki-graffitia vuosilta 1992–2017 -kirja julkaistiin toukokuun 24. päivä. Kirjassa Helsingin graffitikulttuuria ja tekijöitä käydään läpi tältä ajanjaksolta mittavasti kuvin, lukuisten maalarihaastatteluin ja maalarien kertomien tarinoiden kautta.

Uusintapainos on valmistettu Suomessa ja samalla on varmistettui, ettei uusintapainoksessa ole sellaisia painovikoja kuin ensimmäisessä erässä.

Kirja on suunnattu lähtökohtaisesti maalareille ja se perustuu maalareiden lausuntoihin. Toisaalta se soveltuu kaikille graffiteista kiinnostuneille. Kirjassa esitellään Helsingin keskeisimmät maalauspaikat vuosien varrelta ja se toimii tärkeänä dokumenttina jo kadonneista maalauksista, paikoista ja ajasta sekä siitä miten graffitikulttuuri on muuttunut vuosien saatossa alakulttuurista mainstreamiksi.

Kaupunki muuttuu ja uutta tulee vanhan tilalle. Vuosikymmeniä käytössä olleet maalauspaikat katoavat. Maalauksien tekoon ja tilanteisiin liittyvät tarinat unohtuvat ja osa tekijöistäkin on jo siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Idea teokseen tuli siitä, että nämä maalaukset, paikat, tarinat ja tekijät ansaitsevat tulla esitellyiksi tyyleineen, aatteineen ja ajatuksineen.

Tähän kirjaan on koottu laajasti Helsingin graffitihistoriaa sekä kuvien että tekstin muodossa ja annettu maalarien äänen kuulua.
Kirja toimii eräänlaisena historiikkina ja tekijän kunnianosoituksena Helsinki-graffitille. Kirjassa haastateltua graffitimaalari Yase:a lainaten kirjan tekijä Kalakivi toteaakin kirjan teosta “Mä oon tehnyt sen takia, että tää juttu on musta kaunis”

Kirjoita oma arvostelu
Olet arvostelemassa:Perintö: Helsinki-graffitia vuosilta 1992-2017
To Top